Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2019 11:23

Διμερής συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης της Ελλάδας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στο Ελσίνκι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ελσίνκι, στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, η πρώτη διμερής συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης της Ελλάδας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η ταύτιση απόψεων των δύο χωρών για την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης της μετανάστευσης, με έμφαση στην ανάγκη εφαρμογής συνολικής προσέγγισης, η οποία θα βασίζεται στη λειτουργική και ισόρροπη σχέση μεταξύ των αρχών της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι επιτακτική η διατήρηση της επαγρύπνησης στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει ενδεχόμενης αύξησης των μεταναστευτικών ροών στο επόμενο διάστημα.

Με στόχο την εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας, οι δύο Υπουργοί προγραμμάτισαν διμερή συνάντηση στην Αθήνα, στις 29 Ιουλίου 2019.

(ΜΓ/ΣΧ)