Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2019 12:38

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο κ. Μουσταφά Ακκιντζί, κατ’ αντίθεση με την πρότασή του για το θέμα των υδρογονανθράκων που υπέβαλε στις 13 Ιουλίου, στην επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ημερομηνίας 10 Ιουλίου, εισηγείται τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης στο πρότυπο του Κραν Μοντανά, υιοθετώντας εν τη ουσία μία εκ των προτάσεων που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει και γραπτώς εισηγηθεί προς τον ΓΓ στην επιστολή του της 14ης Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είτε κατ’ ιδίαν είτε στην παρουσία της κας Λουτ, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και ο χρόνος σύγκλισης μιας άτυπης, διαδικαστικής φύσεως, συνόδου με σύνθεση Κραν Μοντανά, με την ελπίδα ότι μια τέτοια άτυπη σύνοδος, κατάλληλα προετοιμασμένη, θα οδηγήσει σε επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών.  

Επανέναρξη των συνομιλιών σημαίνει βεβαίως ότι και η Τουρκία θα συμβάλει ενεργά στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος τερματίζοντας τις έκνομες ενέργειες της είτε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε με σχεδιασμούς που αφορούν την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

(ΕΚ)