Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2019 14:10

Εκτέλεση εργασιών στη Λεωφ. Καλλιπόλεως και στη γέφυρα Μονής στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

To Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 21/7/2019, μεταξύ των ωρών 07:00 – 19:00, στα πλαίσια ανάπλασης της Λεωφόρου Καλλιπόλεως η συγκεκριμένη Λεωφόρος θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Χαλκηδόνος μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Εθνικής Φρουράς.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση από τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως προς τη Λεωφόρο Λεμεσού θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Υπατίας, Ευαγόρα Παλλικαρίδη και Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι την περίοδο 22/7/2019 – 29/9/2019,στη γέφυρα Μονήςστον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, θα διεξάγονται εργασίες αναβάθμισης/επιδιόρθωσης της γέφυρας.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, οι δυο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση τη Λεμεσό σε μήκος 1 χλμ. περίπου θα είναι κλειστές για την κυκλοφορία. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση. Επίσης, η είσοδος προς τον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς Λεμεσό από τον παλαιό δρόμο Λεμεσού - Λευκωσίας στον κόμβο Μονής θα είναι κλειστή και η τροχαία κίνηση από τον παλαιό δρόμο προς τον αυτοκινητόδρομο θα διοχετεύεται μέσω των ανισόπεδων κόμβων Παρεκκλήσιας και Ακτής του Κυβερνήτη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα παρουσιαστεί πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης, παρακαλείται το κοινό όπως προγραμματίζει έγκαιρα την διακίνησή του στον αυτοκινητόδρομο και όπως, εάν είναι δυνατό χρησιμοποιεί εναλλακτικές διαδρομές και οδεύσεις για τις μετακινήσεις του.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

(ΕΚ/ΕΙ)