Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-07-2019 14:48

Ο ΠτΒ δέχθηκε αντιπροσωπεία των Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου, Καραβά, της Ένωσης Κοινοτήτων και οργανωμένων συνόλων της επαρχίας Κερύνειας για επίδοση ψηφίσματος

Πολυμελής αντιπροσωπεία των Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, της Ένωσης Κοινοτήτων και άλλων οργανωμένων συνόλων της επαρχίας Κερύνειας, επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, ενόψει των αντικατοχικών εκδηλώσεων μνήμης, τιμής και αγώνα των Κερυνειωτών, σήμερα, 19 Ιουλίου 2019. Στο ψήφισμα καταδικάζονται το προδοτικό πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή και κατοχή, καθώς και οι εντεινόμενες προκλήσεις και επεμβάσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Σημειώνεται επίσης η αποφασιστικότητα για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Υπογραμμίζεται δε η βούληση για επιστροφή σε συνθήκες ελευθερίας, μονιμότητας και αξιοπρέπειας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπεία των Κερυνειωτών συζήτησαν θέματα που αφορούν ειδικότερα τους πρόσφυγες της επαρχίας Κερύνειας, αλλά και τον προσφυγικό κόσμο γενικότερα. 

(ΜΓ/ΕΙ)