Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2018 13:40

Εκδήλωση διαφώτισης για την Ημέρα Ίσης Αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών

 

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση για την Ημέρα Ίσης Αμοιβής μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στο Mall of Cyprus.

Η εκδήλωση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και το κοινό είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί και να ευαισθητοποιηθεί για το ζήτημα του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, για τις επιπτώσεις του, για την προστασία που παρέχει η σχετική νομοθεσία καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Το ειδικό περίπτερο επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πληροφόρηση επέδειξαν νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, αλλά και φοιτητές. Οι παρευρισκόμενοι είχαν, επίσης, την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για το χάσμα αμοιβών σε μεγάλο πίνακα που στήθηκε στο χώρο της εκδήλωσης για το σκοπό αυτό.

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία επισκέφθηκε το περίπτερο, σε δική της ραδιοφωνική παρέμβαση ανέφερε ότι το χάσμα αμοιβών στην Κύπρο το 2016 ήταν 13,9% τονίζοντας ότι, με βάση το ποσοστό του 2016, μια γυναίκα στην Κύπρο θα εργαστεί κατά συνέπεια σχεδόν 51 μέρες χωρίς αμοιβή σε σύγκριση με ένα άνδρα κατά το ίδιο έτος απολαβών. Ραδιοφωνική παρέμβαση έγινε και από την Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κα Θέα Πιερίδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, καθώς και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, αναγκαίοι εταίροι στο στόχο εξάλειψης του φαινομένου του «χάσματος αμοιβών» μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι οποίοι μέσω των δικών τους σύντομων παρεμβάσεων μετέφεραν το δικό τους μήνυμα για το θέμα και εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για συνεχή δράση για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η αντιμετώπιση του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών απαιτεί την ανάληψη δράσης σε πολλά επίπεδα και την συλλογική προσπάθεια τόσο των αρμόδιων φορέων του κράτους, όσο και των κοινωνικών εταίρων, του εργοδοτικού κόσμου αλλά και του κάθε εργαζόμενου πολίτη, μήνυμα που έστειλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι κατά την εκδήλωση διαφώτισης.

(ΑΧ/ΕΙ)