Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2018 17:38

Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου και βράβευση μαθήτριας

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων ενδοσχολικών τελετών για την 25η Μαρτίου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που έγινε στην Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ, σχολείο της μαθήτριας Μυρσίνης Στρατή, η οποία πήρε το πρώτο βραβείο στον φετινό Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας και τη συγχάρηκαν.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τόνισε ότι ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός, που διοργανώνεται από την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αδιαλείπτως από το 1976, είναι ακόμη μία σημαντική εκπαιδευτική διοργάνωση, που αναδεικνύει τις οικουμενικές αξίες και τα ιδεώδη του ελληνικού πολιτισμού, αλλά, κυρίως, ενδυναμώνει τους στενούς εθνικούς και συναισθηματικούς δεσμούς ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο. Συγχάρηκε, επίσης, τα παιδιά που διακρίθηκαν, καθώς και την κριτική Επιτροπή. Ευχαρίστησε, για ακόμη μία φορά, την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, για την άριστη συνεργασία, που διαχρονικά αναπτύσσει με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας αποτελούσαν οι:

  1. Κώστας Χαμπιαούρης, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόεδρος
  2. Ευρύκλεια Παναγιώτου, Εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας, Μέλος
  3. Λοΐζος Αναστασιάδης, ΠΛΕ, Μέλος
  4. Πολύμνια Χατζηνεοφύτου, Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων, Μέλος
  5. Αντρέας Παναγίδης, Φιλόλογος - πρώην ΠΛΕ, Μέλος
  6. Αντρέας Χατζηθωμάς, Λογοτέχνης, Μέλος
  7. Αντρέας Παράσχος, Δημοσιογράφος, Μέλος

Υπενθυμίζεται ότι η επίδοση του α΄ χρηματικού βραβείου, ύψους €800 και ποσού ύψους €600, για τη βιβλιοθήκη του σχολείου της μαθήτριας που πρώτευσε, καθώς και η επίδοση των δύο άλλων χρηματικών βραβείων και των τιμητικών διπλωμάτων του μαθητή και των μαθητριών που διακρίθηκαν (β΄ βραβείο €600, γ΄ βραβείο €400, α΄, β΄ και γ΄ έπαινοι), θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή, στην πρεσβευτική κατοικία, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

_____________

ΜΑΚ/ΣΧ