Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-07-2019 14:50

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Στη συνάντηση, τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αφού καλωσόρισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, αλλά και τον ρόλο της Τουρκίας στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ακολούθως, ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις τριμερείς συνεργασίες που η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Βουλή των Ελλήνων αναπτύσσουν με Κοινοβούλια τρίτων χωρών, αναλύοντας τις προοπτικές που υπάρχουν, αυτές να εξελιχθούν σε πολυμερείς συνεργασίες. 

Έγινε επίσης, συζήτηση επί θεμάτων που άπτονται της εσωτερικής διακυβέρνησης τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα, με  ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της παιδείας, της έρευνας και της τεχνολογίας, καθώς και των επενδύσεων.

Τέλος, εξαίροντας τους αδελφικούς δεσμούς και την αγαστή συνεργασία της Βουλής των Αντιπροσώπων με τη Βουλή των Ελλήνων, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Συλλούρης, αναφέρθηκαν, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο κ. Κωνσταντίνου Τασούλα που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

(ΜΓ/ΕΙ)