Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-08-2019 12:01

Καθεστώς 16.1: Στήριξη της ίδρυσης και λειτουργίας Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας και της δασοκομίας

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) ενημερώνει ότι υπάρχει μέτρο στήριξης της ίδρυσης και λειτουργίας των Επιχειρησιακών Ομάδων (ΕΟ) της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας (ΕΣΚ) για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας και της δασοκομίας. Το πιο πάνω μέτρο είναι το Καθεστώς 16.1 το όποιο περιλαμβάνει δύο Φάσεις, τη Φάση Α και τη Φάση Β.

Στη Φάση Α η οποία προηγείται, προβλέπεται η χρηματοδότηση της σύστασης των ΕΟ. Δύο τουλάχιστον φορείς/εταίροι υποβάλλουν αίτηση στην οποία συμπεριλαμβάνεται η περιγραφή του προτεινόμενου καινοτόμου Έργου που σκοπεύουν να υλοποιήσουν. Το προτεινόμενο Έργο θα πρέπει να εμπίπτει στη θεματολογία της παρούσας προκήρυξης καθώς και στους επιλέξιμους τύπους δραστηριοτήτων. Παράλληλα, το Έργο της ΕΟ θα πρέπει να εστιάζει είτε σ’ ένα συγκεκριμένο πρόβλημα/ανάγκη, είτε σε μια ευκαιρία, με σκοπό την καινοτόμα πρακτική επίλυση ή/και αξιοποίησή του και η οποία θα είναι ευρείας διάδοσης.

Η Φάση Β που θα ακολουθήσει χρονικά, προκηρύσσεται μετά την έγκριση των αιτήσεων της Φάσης Α και θα απευθύνεται αποκλειστικά στις ΕΟ που έχουν εγκριθεί/συσταθεί στη Φάση Α. Στη Φάση Β εγκρίνεται η χρηματοδότηση των προτεινόμενων δράσεων του καινοτόμου Έργου της κάθε ΕΟ.

Το Καθεστώς 16.1 εφαρμόζεται σ’ όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην οποία ασκείται αποτελεσματικός έλεγχος από το κράτος.

Οι επιλέξιμες δαπάνες της Φάσης Α, αφορούν την αμοιβή του Συντονιστή για το κόστος που προκύπτει από τον συντονισμό/οργάνωση της σύστασης της ΕΟ. Συγκεκριμένα, καλύπτεται το κόστος του συντονισμού/οργάνωσης, εφάπαξ ποσού €2.000. Το συγκεκριμένο ποσό, θα παραχωρείται στον «Συντονιστή» του Έργου (όπως αυτός θα ορίζεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας), για δράσεις όπως η αρχική διασύνδεση της ΕΟ, η ετοιμασία του «Τεχνικού Δελτίου Συνεργασίας – Επιχειρηματικό Σχέδιο (προσχέδιο)» το οποίο θα περιγράφει τις δράσεις και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και άλλων αναγκαίων εγγράφων της συνεργασίας που απαιτούνται στην εν λόγω προκήρυξη.

Δικαιούχος είναι η υπό σύσταση ΕΟ. Η ΕΟ, για σκοπούς εφαρμογής του Καθεστώτος, εκπροσωπείται από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, τον Συντονιστή της, ο οποίος έχει οριστεί από την Ομάδα και είναι υπεύθυνος για την υποβολή της αίτησης.

 Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τις 15 Ιουλίου 2019 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2019στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Γεωργίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα ενημερωτικά έντυπα καθώς και τα έντυπα αίτησης από τα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Γεωργίας και από την ιστοσελίδα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης www.paa.gov.cy, του Τμήματος Γεωργίας www.moa.gov.cy/da, του Δικτύου Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας Κύπρου www.moa.gov.cy/da/eskk, και του ΚΟΑΠ www.capo.gov.cy.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην ιστοσελίδα του ΚΟΑΠ www.capo.gov.cy ή στο τηλέφωνο 22 557777 (κα Μαρίνα Πετρίδου).

(ΜΓ)