Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-08-2019 10:56

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου» μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενημερώνει ότι το πρόγραμμα «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου», συνεχίζεται και θα λειτουργεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα γίνεται με τη συνεργασία του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας και με την ουσιαστική συμμετοχή Μη Κυβερνητικών και Εθελοντικών Οργανώσεων, οι οποίες με την σειρά τους ενεργοποιούν εθελοντές σε οργανωμένη βάση.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της παρατήρησης στον τομέα της πρόληψης πυρκαγιών με τον έγκαιρο εντοπισμό τους. Το πρόγραμμα είναι υποστηρικτικό εργαλείο προς τις δράσεις πρόληψης των αρμοδίων Υπηρεσιών του κράτους. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 350 εθελοντές και υπάρχουν σημεία σταθερά όπως και περίπολα σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, η Ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης Κύπρου Διάσωση 1, οι Πυροσβέστες του Κόσμου, η Οργάνωση Reaction, το Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ) και το Social Policy and Action Organization.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ευχαριστεί τις οργανώσεις και τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την σημαντική πρωτοβουλία.

(ΜΓ/ΣΧ)