Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-08-2019 12:37

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέλαβε ψήφισμα από αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Προσφυγικού Σωματείου Πυροΐου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ψήφισμα και επιστολή από αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Προσφυγικού Σωματείου Πυροΐου.

Επιδίδοντας το ψήφισμα ο Κοινοτάρχης Πυροΐου κ. Κωνσταντίνος Αδάμου είπε, μεταξύ άλλων ότι «με αφορμή τα 45 χρόνια κατοχής του χωριού μας από τα τουρκικά στρατεύματα επιδίδουμε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί τα 45 χρόνια είναι πολλά. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο που έθεσε στο τραπέζι των συνομιλιών τη διάνοιξη του δρόμου Λευκωσίας – Λάρνακας που περνά από Πυρόι. Επιδίδουμε, επίσης, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία αναλύονται τα πιο βασικά εμπόδια που χρήζουν επίλυσης, για τη διάνοιξη του δρόμου, ο οποίος θα ωφελήσει ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή Αθηένου – Λάρνακας».

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα και την επιστολή, ο Εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι το ψήφισμα και η επιστολή θα δοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η δική σας διαμαρτυρία είναι και δική μας και όλης της Κύπρου, του Προέδρου και της Κυβέρνησης, για τη συνεχιζόμενη κατοχή.

Για αυτό τον σκοπό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες και το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα, η πιθανότητα να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, όπως το ζητάμε από το 2017 όταν σημειώθηκε το αδιέξοδο, ουσιαστικές διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και αξιοποιώντας όλο το προηγούμενο απόθεμα, τις συγκλίσεις, τις παραμέτρους που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας για να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Κύπρο, μια ανεξάρτητη και ευρωπαϊκή χώρα, να λειτουργήσει χωρίς κατοχικό στρατό και εγγυήσεις προς όφελος όλων των νόμιμων κατοίκων και να επιστρέψουμε στα κατεχόμενα, σήμερα, χωριά και πόλεις.

Σας συγχαίρουμε για επιμονή σας που στέλνει τα σωστά μηνύματα για την αγάπη για τον τόπο σας. Να είστε βέβαιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση θα φροντίσουμε όπως μπορούμε για τα αιτήματα που υποβάλλονται. Είναι γνωστό ότι η διάνοιξη της διέλευσης Πυροΐου είναι από τα μέτρα που ήδη έχουν τεθεί σε συζήτηση».

 

(ΡΜ/ΕΚ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα