Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-08-2019 13:10

Ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέλαβε ψήφισμα από αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Προσφυγικού Σωματείου Πυροΐου

Ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων δρ Αδάμος Αδάμου δέχθηκε, σήμερα, αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Προσφυγικού Σωματείου «Το Πυρόϊ».

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Αδάμου επέδωσε στον Προεδρεύοντα της Βουλής ψήφισμα διαμαρτυρίας, με την ευκαιρία της 45ης επετείου της κατάληψης της κοινότητας Πυροΐου από τα τουρκικά στρατεύματα.

Παραδίδοντας το ψήφισμα, η αντιπροσωπεία υπογράμμισε την ανάγκη στρατιωτικής απαγκίστρωσης της περιοχής του Πυροΐου, με στόχο τη διάνοιξη του δρόμου Λευκωσίας – Λάρνακας, ως μέτρο που θα ωφελήσει και τις δύο κοινότητες. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε παράλληλα ανησυχία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αντύπα στην κοινότητα Πυροΐου, η οποία χρήζει άμεσης αποκατάστασης.

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα, ο δρ Αδάμου σημείωσε πως η διάνοιξη της διόδου του Πυροΐου θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες, με σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Εξέφρασε δε την ελπίδα να καμφθούν σύντομα η αδιαλλαξία και οι αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς, η οποία επικαλείται την στρατιωτική σημασία της περιοχής, ώστε να καταστεί δυνατή η διάνοιξη της διόδου και να συνεχιστούν οι προσπάθειες για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, με απώτερο στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύση του κυπριακού προβλήματος.

(ΕΚ)