Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-08-2019 19:17

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχολεία της Λεμεσού

 Στην ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου Αποστόλου Λουκά και του Αναρρωτηρίου του Ερυθρού Σταυρού προχωρεί το ΥΠΠΑΝ 

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφθηκε σήμερα σχολεία της Λεμεσού με στόχο την ενημέρωση αναφορικά με τις ενέργειες που γίνονται ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Αρχικά, ο κ. Χαμπιαούρης επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά, στο οποίο είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων κ. Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους και τον Γραμματέα κ. Ηλία Σώζο. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, εκ μέρους του Υπουργείου, ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης και η Επιθεωρήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κα Λεοντία Παυλίδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η στελέχωση και η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου, καθώς και οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτηρίου, το οποίο θα στεγάζει τόσο το Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά όσο και το Αναρρωτήριο του Ερυθρού Σταυρού. Η προκήρυξη διαγωνισμού για ανάθεση σε μελετητές του έργου θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβρη και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2022. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα €5 εκατ.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαμπιαούρης επισκέφθηκε σχολεία του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Λινόπετρας και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας Αγίου Αθανασίου κ. Σταύρο Ιωαννίδη για όλες τις  εργασίες που πραγματοποιούνται με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 ΙΠ