Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-01-2018 13:07

Η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Β. Αναστασιάδου σε συνάντηση των ΓΔ των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ, στο Ταλλίν

Άρχισαν χθες και ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Ταλλίν της Εσθονίας, οι εργασίες της συνάντησης των Γενικών Διευθυντών των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπεί στη συνάντηση η Γενική Διευθύντρια, κα Βασιλική Αναστασιάδου.

Κατά τη συζήτηση του θέματος η Λευκή Βίβλος για το Μέλλον της Ευρώπης και οι συζητήσεις επί του θέματος στα εθνικά κοινοβούλια της Ένωσης, η κα Αναστασιάδου αναφέρθηκε στη σημασία της ενδυνάμωσης της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καθώς και στην ευθύνη των κοινοβουλίων να εμπλέξουν τους πολίτες στις σχετικές συζητήσεις. Αφού ενημέρωσε τους συναδέλφους της για τις συζητήσεις αναφορικά με το θέμα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, η κα Αναστασιάδου ενημέρωσε επίσης για τις δύο ειδικές συνεδρίες της ολομέλειας του σώματος, όπου τα μέλη ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Αntonio Tajani, καθώς και από τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Σε παρέμβασή της κατά τη συζήτηση του θέματος της χρήσης νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης των εργασιών των Κοινοβουλίων της ΕΕ, η κα Αναστασιάδου αναφέρθηκε στη σημασία των πιο πάνω σε σχέση με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της κοινοβουλευτικής εργασίας, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, καθώς και την αύξηση της αποδοτικότητας και της διαφάνειας, προς όφελος του πολίτη. Η κα Αναστασιάδου, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Βουλή των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην αναθεώρηση και επικαιροποίηση του Κανονισμού της Βουλής με στόχο, ανάμεσα σε άλλα, να εισάξει πρόνοιες οι οποίες να αποσκοπούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εποικοινωνίας του Κοινοβουλίου με τους πολίτες, καθώς και στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των συστημάτων ηλεκτρονικής επικοινωνίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

................................
ΑΧ/ΕΙ

Σχετικά Ανακοινωθέντα