Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-08-2019 16:04

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τον τυφώνα “Dorian” που αναμένεται να πλήξει τις ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο τυφώνας με την ονομασία “Dorian” θα πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Ο τυφώνας «Dorian”, κατηγορίας 4, που κινείται με ταχύτητα 130-156 μίλια ανά ώρα, αναμένεται να πλήξει την νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ και συγκεκριμένα την πολιτεία της Φλόριδα στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2019. Υπολογίζεται να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα, περιλαμβανομένων απειλητικών για τη ζωή καταιγίδων, πλημυρών, έντονων βροχοπτώσεων και ανέμων, καθώς και ζημιές σε υποδομές και εγκαταστάσεις.

Οι Κύπριοι πολίτες που προγραμματίζουν να μεταβούν ή βρίσκονται στις αναφερόμενες περιοχές που εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ένεκα του τυφώνα “Dorian”, παρακαλούνται όπως παρακολουθούν στενά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τις σχετικές ενημερώσεις καιρού και ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τυχόν υποχρεωτικές  εκκενώσεις.

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές και έχει αναρτήσει σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) της Πρεσβείας, ως οι σύνδεσμοι κατωτέρω.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τυφώνα “Dorian”, μπορούν να αντληθούν από το αρμόδιο για την περιοχή Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ στην ιστοσελίδα US National Hurricane Center: https://www.nhc.noaa.gov και https://www.state.gov/links-resourses/

Σε περίπτωση έκτακτης ή/και προξενικής ανάγκης οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με στις κάτωθι:

Πρεσβεία στις Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ
Τηλέφωνο: + 1 202 462 5772 (ώρες γραφείου)

Τηλεμοιότυπο: + 1 202 48 36 710
Ηλεκτρ. Διεύθ.: info@cyprusembassy.net 
Ιστοσελίδα: http://www.cyprusembassy.net/home/

Facebook: https://m.facebook.com/CyprusinUSA/#_=_

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (εκτός ωρών εργασίας) 
Τηλέφωνο: + 357 99 660 129 
Ηλεκτρ. Διεύθ.: dutyofficer@mfa.gov.cy
Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών 
Τηλέφωνο: + 357 22 80 1000
Ηλεκτρ. Διεύθ.: cycc@mfa.gov.cy

(EK)