Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-09-2019 08:57

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με τον θάνατο παιδιού

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκφράζει τη θλίψη και τον συγκλονισμό του για την απώλεια παιδιού.

Με οδηγίες της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων βρίσκεται, από χθες, σε εξέλιξη ενδοτμηματική έρευνα για την παρέμβαση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), η οποία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την έρευνα ευθύνη λειτουργών των ΥΚΕ, θα προωθηθούν χωρίς καθυστέρηση οι αναγκαίες πειθαρχικές ή και ποινικές διαδικασίες. Σε περίπτωση εξάλλου που από την έρευνα προκύψουν τυχόν στοιχεία αναφορικά με εμπλοκή Λειτουργών άλλων Υπηρεσιών, αυτά θα σταλούν στα αρμόδια Υπουργεία για δίκες τους ενέργειες.

Στο παρόν στάδιο έχει διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών της οικογένειας με την μετακίνησή τους σε κατάλληλο χώρο. Λόγω της ευαίσθητης και ιδιαίτερης κατάστασης της συγκεκριμένης περίπτωσης που αφορά παιδιά, γενικότερα και ιδιαίτερα εφήβους, παραμένει η έκκληση για αποφυγή προβολής πληροφοριών και δεδομένων που θα λειτουργήσουν αρνητικά σε άλλα παιδιά που ενδεχομένως  να βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση.

_____________

ΜΠ/ΣΧ