Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2019 15:14

Χαιρετισμός ΥΜΕΕ κας Βασιλικής Αναστασιάδου στην τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και της ΕΤΑΠ Λεμεσού

Είναι με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας με την ευκαιρία της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του ΕΤΑΠ Λεμεσού.

Μια συμφωνίας, η οποία επικυρώνει την ωφέλιμη και εποικοδομητική μεταξύ μας συνεργασία, συνεισφέροντας στον στόχο που έχουμε θέσει ως προτεραιότητα στο υπουργείο, για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Δημόσιων Μεταφορών.

Η συμφωνία αναδεικνύει την πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών για έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας φορέων, που έχουν το ίδιο όραμα και σκοπό με εμάς, ο οποίος αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και των δημόσιων συγκοινωνιών γενικότερα.

Είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες στο εξαιρετικό έργο που επιτελεί η ΕΤΑΠ Λεμεσού, η οποία μέσω της σκληρής δουλειάς, του οράματος και της μεθοδικότητας που την διακρίνει, κατάφερε αυτό το έργο να γίνει πραγματικότητα, μέσω συγχρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα INTEREG Ελλάδα Κύπρος και HORIZON 2020 

Το έργο έχει την εσωτερική τεχνική ονομασία Limassol PIS και αποτελείται από:

-                 Σύστημα Πληροφορικής, που διαχειρίζεται και δημιουργεί όλο το υλικό που παρουσιάζεται κατά μήκος και κατά την διάρκεια κάθε διαδρομής

-                 40 έξυπνες στάσεις πληροφόρησης με σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό σχεδιασμό, που τροφοδοτούνται ενεργειακά με ηλιακούς συλλέκτες, και παρέχουν                                     πληροφόρηση για την άφιξη των λεωφορείων σε κάθε στάση τόσο οπτικά, όσο και ηχητικά, για την πληροφόρηση και των ΑμεΑ.

-                 40 οθόνες 24 ιντσών εντός των λεωφορείων, οι οποίες προβάλλουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του δρομολογίου, τόσο κατά την διάρκεια του όσο και κατά την                      άφιξη σε κάθε στάση.  Έχουν επίσης τη δυνατότητα προβολής των γεωαναφερμένων πληροφοριών που υπάρχουν στο σύστημα, για σημεία αρχαιολογικού,                                    πολιτιστικού ή τουριστικού ενδιαφέροντος.

Με την σημερινή υπογραφή του Μνημονίου κάνουμε ένα επιπλέον βήμα στις στοχευμένες  και διαρκείς μας προσπάθειες, για ενίσχυση των Δημόσιων Μεταφορών.  

Με αυτή την συμφωνία, διασφαλίζουμε τη διαχρονικά καλή λειτουργία στην καθημερινότητα του συστήματος που δημιουργήθηκε, αναλαμβάνοντας ολόκληρο το κόστος συντήρησης και τηλεπικοινωνιών, πέραν της εξασφαλισμένης περιόδου καλής λειτουργίας του, που ορίζεται στο συμβόλαιο.

Εξασφαλίζουμε την καλή λειτουργία και όλα τα έξοδα που συνεπάγονται αυτής, έτσι ώστε το έργο να συνάδει και να λειτουργεί εύρυθμα για το ίδιο χρονικό διάστημα, με το μεγάλο έργο τηλεματικής που εγκαταστάθηκε σε όλη την Κύπρο.

Μέσω της συνεργασίας μας  φίλες και φίλοι, φροντίζουμε έτσι ώστε το κοινό της Λεμεσού  να απολαμβάνει τις καινοτόμες Υπηρεσίες που εισάγονται στις Δημόσιες Μεταφορές. Ελπίζω δε ότι σύντομα, θα καταστεί δυνατή, η παροχή ανάλογων υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και στην υπόλοιπη Κύπρο. 

Έχω την πεποίθηση ότι η άρτια μεταξύ μας συνεργασία θα αποτελέσει παράδειγμα, για την σύναψη παρομοίου τύπου συνεργειών, οι οποίες θα συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.   Είμαι βέβαιη πως το έργο αυτό θα αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής, για εποικοδομητική σχέση και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, επιθυμώ να επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις νέες Συμβάσεις Παραχώρησης των Δημόσιων Μεταφορών, ο οποίος θα καθορίσει το μέλλον των Δημόσιων Οδικών Μεταφορών στην χώρα μας για τα επόμενα 10 χρόνια.  Οφείλουμε και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για ένα υπερσύγχρονο, λειτουργικό και εύχρηστο για το κοινό σύστημα Δημόσιων Μεταφορών.

Καταλήγοντας, επιθυμώ να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τoν πρόεδρο της ΕΤΑΠ Λεμεσού, τα στελέχη της ΕΤΑΠ, όπως και την ομάδα τηλεματικής του Υπουργείου  Μεταφορών για τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού αυτού έργου.

 ( ΔΚ )