Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-09-2019 17:28

Σε πορεία νομοθετικής ρύθμισης το θέμα της διακίνησης των σκούτερ μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών

Στη ρύθμιση του ζητήματος που αφορά στη διακίνηση των σκούτερ θα προχωρήσει σταδιακά το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό την προεδρία της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Εμπορίου, της Ένωσης Δήμων και της Αστυνομίας.

Όπως επεσήμανε με δηλώσεις της η Υπουργός Μεταφορών, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί το Υπουργείο εδώ και καιρό, προσθέτοντας πως ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εισαγάγει ανάλογες ρυθμίσεις για το θέμα και ως εκ τούτου, κάθε χώρα μέλος αυτοσχεδιάζει ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η κα Αναστασιάδου σημείωσε ότι αποφασίστηκε σε πρώτο στάδιο, η τροποποίηση της νομοθεσίας για τα ποδήλατα, και η συμπερίληψη σε αυτήν πρόνοιας, για τη ρύθμιση της διακίνησης των σκούτερ.

«Στόχος είναι να καθορίσουμε τις προδιαγραφές του σκούτερ, τα όρια ηλικίας για την οδήγηση τους και τους χώρους, στους οποίους θα μπορούν να διακινούνται», τόνισε η κα Αναστασιάδου. Εξετάζεται παράλληλα, ανέφερε, το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί στις Κοινοτικές Αρχές εξουσία, για να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν την κυκλοφορία των σκούτερ όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, αφού προηγουμένως αναρτήσουν σχετικές πινακίδες στους εν λόγω χώρους.

Στην νομοθεσία, πρόσθεσε,  θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια για αδικήματα σε περίπτωση που παραβιάζεται ο νόμος, όπως και οι προβλεπόμενες ποινές.

Θεωρούμε, συμπλήρωσε, πως αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη ρύθμιση της διακίνησης των σκούτερ.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι το τροποποιητικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του 2019, στη Βουλή.

( ΔΚ )