Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2019 10:37

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου για επιστολή της κας Τζέιν Χολ Λουτ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε σήμερα επιστολή από την Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Στην επιστολή η κα Λουτ υπογραμμίζει ότι οι διαβουλεύσεις που είχαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, επέτρεψαν να γίνουν σοβαρά βήματα προόδου και ότι έτσι ανοίγεται δημιουργικά προοπτική για τη συνέχεια.

Είναι σημαντικό ότι η Ειδική Σύμβουλος δηλώνει ότι είναι «ευγνώμων για την επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης προσωπικής δέσμευσης» του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για συμφωνία Όρων Αναφοράς.

Η κα Λουτ καταλήγει ευχαριστώντας τον Πρόεδρο για την πολύ παραγωγική δέσμευση του στην προσπάθεια, εκφράζοντας και την επιθυμία για νέα συνάντηση το συντομότερο.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η σαφής επιβεβαίωση της Ειδικής Συμβούλου για τη συνέχιση της προσπάθειας έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τον στόχο μας που είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

(ΡΜ/ΜΓ)