Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2019 13:18

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στην Ολομέλεια του Σώματος για τη Διεθνή Μέρα Δημοκρατίας

Η Βουλή των Αντιπροσώπων χαιρετίζει την 12η επέτειο της Διεθνούς Μέρας Δημοκρατίας, που εορτάζεται ετησίως στις 15 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, της οποίας η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι ενεργό μέλος. Η φετινή επέτειος εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών των 130 χρόνων από την ίδρυση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και αποτελεί ευκαιρία τα εθνικά κοινοβούλια να ενισχύσουν το σύνθημα της Ένωσης, «Για τη δημοκρατία. Για όλους».

Το Κυπριακό Κοινοβούλιο, τιμώντας και φέτος τη Διεθνή Μέρα της Δημοκρατίας, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την έμπρακτη συνεισφορά του στην προώθηση των δημοκρατικών αρχών, αφουγκραζόμενο τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και προσφέροντας βήμα για αύξηση της συμμετοχικότητας, ενίσχυση της διαφάνειας και αντιμετώπιση των όποιων δημοκρατικών ελλειμμάτων αναφύονται. Η δημιουργία του θεσμού της «Παράλληλης Βουλής», καθώς και το «Σπίτι του Πολίτη», αποτελούν απτά παραδείγματα της υλοποίησης της δέσμευσης της Βουλής για αναβάθμιση του κοινοβουλευτισμού και των λειτουργιών του, καθώς και της εν γένει προώθησης της δημοκρατίας για όλους.

Για τις πρωτοβουλίες αυτές και γενικότερα για την προσήλωσή της στην προώθηση των δημοκρατικών θεσμών, η Κυπριακή Βουλή εισέπραξε την έκφραση εκτίμησης από την Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης κα Gabriela Cuevas Barron, κατά την εδώ πρόσφατη επίσκεψή της και ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία ενημέρωσης και άλλων Κοινοβουλίων.  Θα συνεχίσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες, προτάσσοντας τη λογοδοσία και τη διαφάνεια, τη συμμετοχή των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και την προβολή των αρχών της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τη Δημοκρατία.

(ΜΓ)