Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2019 15:47

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γιώργου Κουμουτσάκου

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης θα υποδεχθεί τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, στην Κύπρο, τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, με επίκεντρο το μεταναστευτικό.

Δεδομένων των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των ολοένα αυξανόμενων προκλήσεων που Κύπρος και Ελλάδα αντιμετωπίζουν, οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη για σκοπούς συντονισμού και καθορισμού κοινών πρωτοβουλιών στο μεταναστευτικό, ενόψει και της συνόδου του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων. Στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Κουμουτσάκος θα πραγματοποιήσει την ίδια μέρα επισκέψεις στο Μουσείο-Παρατηρητήριο Λήδρας στις 12.30 μ.μ., και στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στην Κοφίνου, στις 5 μ.μ.

Ακολούθως, στις 6.30 μ.μ. θα επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα, στην παρουσία και του Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναχωρεί για την Αθήνα το βράδυ της ίδιας ημέρας.

______________

/ΣΧ