Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-09-2019 08:33

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταβαίνει για επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, αναχωρεί το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου 2019 για τη Σλοβενία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της χώρας κ. Dejan Židan. Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων κα Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Δανάη Αγαθοκλέους.

Πέρα από τη συνάντηση που θα έχει με το Σλοβένο ομόλογό του, ο κ. Συλλούρης, στα πλαίσια της επίσκεψής του, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Borut Pahor και από τον Πρωθυπουργό κ. Marjan Šarec. Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών δρα Miro Cerar, καθώς και κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών κ. Matjaž Nemec, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Igor Peček και τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Σλοβενίας – Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση της Σλοβενίας κ. Jani Prednik.

Ο κ. Συλλούρης θα παραστεί, επίσης, στα εγκαίνια έκθεσης για το Σύνταγμα της Σλοβενίας, που θα τελέσει ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της χώρας. Θα παρακαθίσει, τέλος, σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Σλοβένος ομόλογός του, καθώς και σε δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σλοβενίας – Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση.

---------------------------

ΕΚ/EI