Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-09-2019 11:24

Ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνάντησης για την Εφαρμογή της Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, στη Βαρσοβία

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) μεταβαίνει μεθαύριο Δευτέρα, στη Βαρσοβία, για να πάρει μέρος στις εργασίες της Συνάντησης για την Εφαρμογή της Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2019. O κ. Χατζηγιάννη συμμετέχει στη Συνάντηση υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα της Κ.Σ. ΟΑΣΕ.

Η Συνάντηση, την οποία διοργανώνει το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του Οργανισμού, με συμμετοχή και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, σκοπεί στην αξιολόγηση της εφαρμογής από τα συμμετέχοντα Κράτη του Οργανισμού των δεσμεύσεών τους  στον τομέα της ανθρώπινης διάστασης του ΟΑΣΕ.

Ο κ. Χατζηγιάννη θα πάρει μέρος στην εναρκτήρια συνεδρία της Συνάντησης, καθώς και στις θεματικές ενότητες, που αφορούν στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνάντησης, ο κ. Χατζηγιάννη θα φιλοξενήσει εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιάσει τις σημαντικότερες εισηγήσεις της Κ.Σ.ΟΑΣΕ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές εκπρόσωπος του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ, καθώς και εκπρόσωπος του Μη-Κυβερνητικού Οργανισμού Human Rights Watch.

----------------------------

ΕΙ