Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2019 11:29

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Αμμόχωστο

Έχει παραδοθεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η μελέτη του Υπουργείου Εξωτερικών για τις περαιτέρω κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση κατά την οποία ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου για όλα τα θέματα και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των διαβημάτων, των μέτρων, των κινήσεων που κάνει η Κυπριακή Κυβέρνηση. Αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει πλήρης συντονισμός της Κυβέρνησης με τον Δήμο Αμμοχώστου για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των διαβημάτων που γίνονται».

Ερωτηθείς αν έχει δοθεί η μελέτη του Υπουργείου Εξωτερικών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για το θέμα της Αμμοχώστου, ο κ. Προδρόμου είπε «ναι, έχει παραδοθεί η μελέτη. Συζητήθηκε και αυτό το θέμα με το Δημοτικό Συμβούλιο και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Κληθείς να πει κατά πόσο η Κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα της παράνομης σύλληψης των δύο Ελληνοκυπρίων γυναικών στα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος είπε «ναι, σίγουρα παρακολουθείται το θέμα και γίνονται οι ενέργειες προκειμένου να αφεθούν οι δύο γυναίκες ελεύθερες».

Σε ερώτηση αν έχει επιστραφεί η σημαία της Τουρκίας και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς που είχε πάρει 16χρονος Ελληνοκύπριος από τα κατεχόμενα, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «είναι γνωστό ότι έχουν γίνει με ιδιωτικές πρωτοβουλίες κάποιες διευθετήσεις. Πραγματικά ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα λήξει διότι δεν προσφέρεται και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης». 

(ΡΜ/ΕΚ)