Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2019 15:05

Απάντηση σε δημοσίευμα σε σχέση με οικονομικές διαφορές ως προς τη λειτουργία της ΟΕΔΑ Κόσιης

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με τίτλο «Θα πνιγούν στα σκουπίδια», το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

  • Το θέμα των οφειλών από διάφορες Τοπικές Αρχές προς την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης, αφορά αποκλειστική αρμοδιότητα του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.  Ως εκ τούτου, οποιεσδήποτε διαφορές ανάμεσα στις Τοπικές Αρχές και το Συμβούλιο αναμένεται ότι θα τυγχάνουν διαχείρισης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Συμβουλίου. 
  • Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, εκτιμώντας ότι η διαφορά που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε Δήμους της Ελεύθερης Αμμοχώστου και το Συμβούλιο ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση των αποβλήτων της περιοχής, ανέλαβε άμεσα διαμεσολαβητικό ρόλο, με στόχο να διευκολύνει την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που προέκυψε.
  • Στο πλαίσιο της διαμεσολαβητικής του προσπάθειας, ο Υπουργός πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις αλλά και κοινή συνάντηση με όλες τις πλευρές.  Στις επαφές του, ο κ. Καδής παρουσίασε τις εισηγήσεις του για εξεύρεση συναινετικής επίλυσης των διαφορών.
  • Επί του παρόντος αναμένεται η ανταπόκριση στις συναινετικές εισηγήσεις του Υπουργού, οι οποίες, εντός των ημερών, αποστέλλονται και γραπτώς στους εμπλεκόμενους. Το ΥΓΑΑΠ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στο πλαίσιο της συναινετικής αυτής διαμεσολάβησης.

(ΜΑΚ)