Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2019 08:05

Ο Υπουργός Γεωργίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, μεταβαίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη, όπου θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, θα παρουσιαστεί, μαζί με τις πρωτοβουλίες και άλλων χωρών, η πρωτοβουλία της Κύπρου για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.  Συγκεκριμένα, ο Υπουργός θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία που εξήγγειλε ο Προέδρος Αναστασιάδης, να αναλάβει η Κύπρος συντονιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Καδής θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής προκειμένου να παρουσιάσει την πρωτοβουλία της Κύπρου και να τους ενημερώσει για την πρόοδο και τις τελευταίες εξελίξεις. Στόχος της πρωτοβουλίας της Κύπρου είναι να καταρτιστεί ένα περιφερειακό σχέδιο δράσης προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής, για την υποστήριξη των χωρών της στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

(MAK)

Σχετικά Ανακοινωθέντα