Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2019 10:56

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1.Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος σε τμήμα του δρόμου Χοιροκιτίας- Οράς-Αγίων Βαβατσινιάς 

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 23/9/2019 – 11/10/2019, από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 16:00, καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, θα εκτελούνται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος σε τμήμα του δρόμου Ε133 Χοιροκοιτία – Ορά – Αγ. Βαβατσινιάς. 

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου Ε133 Χοιροκοιτία – Ορά – Αγ. Βαβατσινιάς θα κλείνει τμηματικά (100 μέτρα ανά φορά) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση STOP & GO ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας. 

2. Τμήμα Λεωφόρου στην Κοινότητα Κλήρου κλειστό λόγω έργων ηλεκτροδότησης 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 21/9/2019 και την Κυριακή 22/9/2019, από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, τμήμα της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ’ στην Κοινότητα Κλήρου (Δρόμος Αρεδιού-Κλήρου-Φαρμακά, Ε904) μήκους περίπου 300μ. θα είναι κλειστό λόγω εργασιών ηλεκτροδότησης του Έργου Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας της Κοινότητας Κλήρου που εκτελείται από ιδιώτη εργολάβο για την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται σε παρακείμενο οδικό δίκτυο και οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση.

3.  Βελτιωτικές εργασίες σε φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από τη Δευτέρα 23/9/2019 και για περίοδο περίπου 8 μηνών,θα εκτελούνται από ιδιωτική εταιρεία εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός από περιπτώσεις στις οποίες θα διεξάγονται εργασίες προηγουμένως.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών στις φωτοελεγχόμενες συμβολές θα λειτουργεί σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή η διαχείριση της κυκλοφορίας στις συμβολές θα γίνεται με τη βοήθεια της Αστυνομίας. 

Οι εργασίες οι οποίες θα ξεκινούν μετά την πρωινή ώρα αιχμής την βδομάδα 23 - 27/9/2019 θα διεξάγονται στις πιο κάτω συμβολές: 

  • Λεωφόρος Λεμεσού/Οδός Λευκωσίας (Δήμος Ιδαλίου)
  • Λεωφόρος Λεμεσού/Αγ. Σοζώμενος  (Δήμος Ιδαλίου)
  • Οδοί Αγ. Γεωργίου/Οδός Καζάζη (Δήμος Λακατάμειας)
  • Οδοί Αγ. Γεωργίου/Οδός Δημ. Χάματσου (Δήμος Λακατάμειας)
  • Οδοί Αγ. Γεωργίου/Οδός Σποράδων (Δήμος Λακατάμειας) 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινές οδικές σημάνσεις και τις οδηγίες της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

(ΑΜ/ΣΧ)