Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2019 13:38

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 64η Παγκόσμια Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, στην Ουγκάντα

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταβαίνει στην Ουγκάντα για να συμμετάσχει στην 64η Παγκόσμια Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019. Η αντιπροσωπία αποτελείται από τους βουλευτές κα Ελένη Μαύρου (επικεφαλής) και κ. Χρίστο Ορφανίδη. Τους συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χριστιάνα Σολομωνίδου.

Υπό τον κύριο τίτλο «Προσαρμογή, εμπλοκή και εξέλιξη των Κοινοβουλίων σε μια γοργά  μεταβαλλόμενη Κοινοπολιτεία», θα συζητηθούν κατά τη Διάσκεψη θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην κλιματική αλλαγή, την ανεργία στους νέους, τις τεχνολογικές εξελίξεις σε σχέση με τη νομοθετική εργασία και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων στα Κοινοβούλια, καθώς και στον διαχωρισμό των εξουσιών σε σχέση με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Στα πλαίσια των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί, επίσης, Συνέδριο των Γυναικών-Κοινοβουλευτικών της Κοινοπολιτείας (CWP), στο οποίο θα συμμετάσχει η κα Μαύρου.

(/ΣΧ)