Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2019 14:53

Η Κύπρος γιορτάζει τη Μεσογειακή Ημέρα Ακτής 2019

Tη φετινή εκστρατεία για τον εορτασμό της Μεσογειακής Ημέρας Ακτής (Mediterranean Coast Day 2019) θα φιλοξενήσει εκ μέρους των Μεσογειακών Χωρών η Κύπρος, στις 25 Σεπτεμβρίου 2019.  «Ας είμαστε Στρατηγικοί» (Let’s be Strategic), είναι το θέμα του φετινού εορτασμού ο οποίος θα δώσει έμφαση στο Πρωτόκολλο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών και στις Εθνικές Στρατηγικές της Κύπρου, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και του Λιβάνου.  Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε συνεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με το Κέντρο Περιφερειακής Δραστηριότητας του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP). 

Η «Μεσογειακή Ημέρα Ακτής» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Σεπτεμβρίου, από τις χώρες τις Μεσογείου και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτελεί μια ενημερωτική εκστρατεία που γιορτάζεται από το 2007 και στοχεύει να αναδείξει την αξία και τα περιβαλλοντικά ζητήματα επηρεασμού της ακτής και την αλληλεπίδρασή της με τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Επικεντρώνεται σε ενημέρωση των ενδιαφερόμενων φορέων, κέντρων καθορισμού πολιτικής, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και του κοινού. 

Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού περιλαμβάνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσας, στην Αγία Νάπα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα Νατάσα Πηλείδου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει επίσης η βράβευση του Πρεσβευτή της Ακτής 2019 (Ambassador for the Coast). Το εν λόγω άτομο θα βραβευτεί για τη δράση που ανέλαβε για προστασία των ακτών της Κύπρου καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την αξία των ακτών και την αειφόρο ανάπτυξή τους. 

Ο εορτασμός περιλαμβάνει και δράσεις ενημέρωσης και προβολής, που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Κάβο Γκρέκο, στην Αγία Νάπα.

(MAK)

Σχετικά Ανακοινωθέντα