Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2019 17:57

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου στο ΑΚΕΛ για το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης

Αντιπαρέρχομαι τους βαρείς χαρακτηρισμούς που και πάλι χρησιμοποεί το ΑΚΕΛ σήμερα απευθυνόμενο στον Πρόεδρο και στην Κυβέρνηση. Για την όξυνση που τεχνηέντως θέλει να συντηρεί κρίνεται από τους πολίτες.

Το ΑΚΕΛ αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση και σε απόπειρες για να αποτραπεί η εφαρμογή της μεγάλης μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μερικά χρόνια, με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

Είναι βεβαίως γνωστό ότι το ΑΚΕΛ έχει μία απολύτως συντηρητική στάση απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση που βελτιώνει και εκσυγχρονίζει τη χώρα.

Αυτό που αποδεικνύεται τώρα είναι ότι το ΑΚΕΛ απέναντι στο μελετημένο και τεκμηριωμένο σχέδιο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των μαθητών/μαθητριών στα σχολεία, προτάσσει νοοτροπία και πολιτική ισοπέδωσης. Πιστεύουν ότι δεν πρέπει το σχολείο και το Υπουργείο, οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά, να γνωρίζουν κατά πόσον η διδασκαλία και το πρόγραμμα αποδίδουν και αν στην πορεία χρειάζονται διορθώσεις, αλλαγές, μεγαλύτερη προσπάθεια.

Εκείνο που θα πρέπει, όμως, να διευκρινίσει το ΑΚΕΛ είναι με ποιά λογική, αφού μειοψήφισε η δική του πρόταση στις προεδρικές εκλογές και οι πολίτες ενέκριναν το Πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη και τη μεγάλη μεταρρύθμιση που προχωρά στην εκπαίδευση, προσπαθεί τώρα με κάθε τρόπο, χωρίς να έχει καν προτάσεις, να εμποδίσει την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος και τις σχετικές μεταρρυθμίσεις;

Με ποιά λογική την ώρα που υπάρχει πρόσφατα εγκεκριμένη από τη Βουλή νομοθεσία προσπαθεί να επιβάλει με το «έτσι θέλω» τη δική του άποψη και ενθαρρύνει ενέργειες που αντιβαίνουν στην εφαρμογή της νομοθεσίας και δημιουργούν αναστάτωση στα σχολεία;

------------------------------

ΡΜ/ΕΙ

Σχετικά Ανακοινωθέντα