Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2019 10:01

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στο Φεστιβάλ Special Olympics Cyprus 2019, χθες

Έλα στον κόσμο μου. Ένα μήνυμα το οποίο εμπερικλείει τις έννοιες της αποδοχής, του ανθρωπισμού, της αγάπης. Μια κοινωνία για όλους, ισότιμη, αλληλέγγυα.

Ο στόχος της διοργάνωσης του 1ου Φεστιβάλ για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Κύπρου, είναι να αναδείξουμε την ανάγκη της αποδοχής σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία. 

Σήμερα γιορτάζουμε τη μεγάλη συμμαχία της κοινωνίας και με αστείρευτη αγάπη αγκαλιάζουμε τους μαχητές της ζωής και του αθλητισμού. Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που είμαι σήμερα μαζί σας σ’ αυτή τη γιορτή της δύναμης, της θέλησης αλλά και της προσφοράς. Μας κάνετε να αισθανόμαστε υπερήφανοι κάθε φορά που συμμετέχετε σε αγώνες στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Δεν έχει σημασία το μετάλλιο, σημασία έχει η συμμετοχή και για μας είσαστε όλοι πρωταθλητές της ζωής. 

Η αποστολή των Special Olympics Κύπρου είναι να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κουλτούρα αποδοχής και να αλλάξουμε κακές αντιλήψεις και να  ευαισθητοποιήσουμε ιδιαίτερα τους νέους της Κύπρου, για τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό.

Με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών, της Αστυνομίας Κύπρου και του Γραφείου μου, οργανώσαμε μαζί το 1ο Φεστιβάλ Special Olympics Cyprus 2019, ένα φεστιβάλ το οποίο ευελπιστούμε να γίνει θεσμός.  

Με σεβασμό στη διαφορετικότητα, τα άτομα των Special Olympics Κύπρου, μας διδάσκουν καθημερινά και μας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα. Απολαμβάνουν το ταξίδι, κάνουν το καλύτερο που μπορούν και είναι ευτυχισμένοι με τα απλά πράγματα στη ζωή. Μας δείχνουν τον δρόμο για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στην μοναδικότητα του κάθε πολίτη.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αστυνομία Κύπρου, την Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών, τους χορηγούς μας, αλλά κυρίως τους εθελοντές μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους.

(ΜΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα