Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2019 12:32

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στην 18η Φθινοπωρινή Συνάντηση της Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στο Μαρόκο

Η βουλεύτρια κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου (επικεφαλής), και οι βουλευτές κ.κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν μεθαύριο Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2019, στο Μαρρακές, για να συμμετάσχουν στη 18η Φθινοπωρινή Συνάντηση της Συνέλευσης, που φιλοξενεί το Κοινοβούλιο του Μαρόκου, μεταξύ 4 και 6 Οκτωβρίου 2019. Tην αντιπροσωπεία θα συνοδεύσουν η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Ελένη Γεωργίου.

Στα πλαίσια της 18ης Φθινοπωρινής Συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη με θέμα «Προάγοντας την Ασφάλεια στην Ευρω-Μεσογειακή Περιοχή: O ρόλος του ΟΑΣΕ και των Εταίρων του», με επιμέρους θέματα συζήτησης την περιφερειακή συνεργασία ΟΑΣΕ-Αφρικής όσον αφορά στην καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, τις προκλήσεις στην Ευρω-μεσογειακή περιοχή λόγω της κλιματικής αλλαγής, ειδικότερα στα θέματα οικονομικής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής μετανάστευσης, καθώς και την καταπολέμηση της μη ανεκτικότητας και των διακρίσεων βάσει θρησκείας ή πεποιθήσεων.   

Σε συνάρτηση με τη θεματολογία της Διάσκεψης, θα διεξαχθεί το ετήσιο Κοινοβουλευτικό Μεσογειακό Φόρουμ του ΟΑΣΕ, με τίτλο «Μοντέλα συνεργασίας Βορρά-Νότου και οικονομική συνδεσιμότητα της περιοχής της Μεσογείου σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο».

Εξάλλου, η κα Χαραλαμπίδου, ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας και ο κ. Χατζηγιάννη, ως μέλος του Προεδρείου της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, θα λάβουν μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής. Η κα Χαραλαμπίδου, υπό την ιδιότητα της Ειδικής Αντιπροσώπου της Κ.Σ.ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, θα ενημερώσει τη Μόνιμη Επιτροπή για τη μέχρι τώρα δραστηριότητά της στο πλαίσιο των όρων εντολής της. Θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν σε πρόσφατες αποστολές, προσεχείς δραστηριότητες, καθώς και τη λειτουργία της Συνέλευσης.

(ΜΓ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα