Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2019 13:40

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή του Καναδά

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Ύπατο Αρμοστή του Καναδά στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Mark Gregory Allen. Τον κ. Allen συνόδευε η Επίτιμη Πρόξενος του Καναδά στην Κύπρο κα Ρίτα Σεβέρη.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το κυπριακό πρόβλημα, οι διμερείς σχέσεις, καθώς και η Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Καναδά.

Ο Ύπατος Αρμοστής ανάφερε ότι το κυπριακό πρόβλημα αποτελεί θέμα το οποίο η χώρα του παρακολουθεί στενά, σημειώνοντας ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί προς  την κατεύθυνση εξεύρεση λύσης. Σημείωσε δε ότι η Κύπρος αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι οι τριμερείς συνεργασίες που αναπτύσσει η χώρα μας για θέματα ενέργειας, όπως και σε πληθώρα άλλων τομέων, είναι επίσης πολύ σημαντική.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανάφερε ότι, παρά τις δυσκολίες που μας δημιουργεί το άλυτο πρόβλημα του Κυπριακού, η διατήρηση και ενίσχυση του ρόλου της Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των διεθνών μας σχέσεων.

(ΜΓ/ΕΙ)