Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2019 15:08

Εργασίες επιδιόρθωσης της γέφυρας Μονής και εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι η ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης/επιδιόρθωσης της γέφυρας Μονής στην κατεύθυνση Λευκωσίας – Λεμεσού του αυτοκινητόδρομου μετατίθεται για το τέλος Οκτωβρίου.

Οι υφιστάμενες διευθετήσεις τροχαίας που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως θα παραμείνουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και διαλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Οι δυο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση τη Λεμεσό σε μήκος 1χλμ. περίπου θα είναι κλειστές για την κυκλοφορία.  Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση. Επίσης, η είσοδος προς τον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς Λεμεσό από τον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας στον κόμβο Μονής θα είναι κλειστή και η τροχαία κίνηση από τον παλαιό δρόμο προς τον αυτοκινητόδρομο θα διοχετεύεται μέσω των ανισόπεδων κόμβων Παρεκκλήσιας και Ακτής του Κυβερνήτη.

Περί το τέλος Οκτωβρίου θα δημοσιευτεί νέα ανακοίνωση για τις εργασίες στην αντίθετη κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου.

Επίσης, οι εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την Ακτή του Κυβερνήτη, με κατεύθυνση προς Λευκωσία, που ήταν προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 30/9/2019 θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2/10/2019.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα γίνουν οι πιο κάτω διευθετήσεις:

- Στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου μήκους 3χλμ. περίπου θα κλείνουν και οι δύο λωρίδες με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

- Η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο τόσο προς Λευκωσία όσο και προς Λεμεσό, από τον κόμβο Ακτής του Κυβερνήτη θα είναι κλειστή και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, των κόμβων Πεντακώμου και Ζυγίου.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση, τις πρόνοιες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

(ΕΚ/ΕΙ)