Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-04-2024 18:21

Ανακοίνωση του Τμήματος Δασών αναφορικά με δασικές πυρκαγιές στις Επαρχίες Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας

1. Υπό εξέλιξη η δασική πυρκαγιά στο Δάσος Λεμεσού

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, και ώρα 09:50, στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων. Στην περιοχή κατευθύνονται συνεχώς επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

2. Τρεις άλλες δασικές πυρκαγιές στην Κοινότητα Περιστερώνα της Επαρχίας Πάφου, στον Ψευδά της Επαρχίας Λάρνακας και στη Λεμύθου της Επαρχίας Λεμεσού τέθηκαν έλεγχο

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 15:05 σε περιοχή της κοινότητας Περιστερώνας στην Επαρχία Πάφου, τέθηκε υπό έλεγχο προτού επεκταθεί. Για την κατάσβεσή της μετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με επτά άτομα και ένα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία άτομα.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 15:45 σε περιοχή της κοινότητας Ψευδά της Επαρχίας Λάρνακας, τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 2,5 δεκάρια άγριας βλάστησης. Στην κατάσβεση μετείχαν έξι πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με 23 άτομα, δύο ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες και ένας εκσκαφέας.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 16:10 σε περιοχή της κοινότητας Λεμύθου στην Επαρχία Λεμεσού, τέθηκε υπό έλεγχο προτού επεκταθεί. Στην κατάσβεση μετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με εννέα άτομα.

(ΓΣ/ΜΣ)