Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-04-2024 20:51

O Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών μεταβαίνει στη Γενεύη

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ανδρέας Κακουρής μεταβαίνει σήμερα στη Γενεύη, όπου αύριο, Τρίτη 30 Απριλίου 2024, θα παρουσιάσει, ως Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, την Έκθεση της Κύπρου για την Οικουμενική Περιοδική Ανασκόπηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Universal Periodic Review - UPR).

Η Οικουμενική Περιοδική Ανασκόπηση αφορά σε έναν μηχανισμό του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΣΑΔ). Στο πλαίσιο αυτού του μηχανισμού, όλα τα κράτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υποβάλλουν ανά 4 ή 5 χρόνια εθνική έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Βάσει της υφιστάμενης πρακτικής, η έκθεση καταγράφει την πρόοδο υλοποίησης των συστάσεων που δέχθηκε το υπό αξιολόγηση κράτος κατά την προηγουμένη παρουσίαση της έκθεσης. 

Κατά την παραμονή του στη Γενεύη, ο κ. Κακουρής θα έχει επίσης διαδοχικές συναντήσεις με την Αναπληρώτρια Ύπατη Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κα Nada Al Nashif και την Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού κα Mirjana Spoljaric Egger.

Ο κ. Κακουρής επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024.

(ΜΦ/ΕΑθ/ΕΠ)