Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-05-2024 16:08

Δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου

«Ομαλότητα και σταθερότητα στα λιμάνια» 

Σε συνέχεια του χθεσινού τερματισμού των απεργιακών μέτρων στο Λιμάνι Λάρνακας, πραγματοποιηθήκαν σήμερα συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου με την εργοδοτική και τη συνδικαλιστική πλευρά, όπου συμφωνήθηκε η εποικοδομητική συμμετοχή τους στον διάλογο που προγραμματίστηκε για επίλυση των διαφορών και για εφαρμογή των συμφωνηθέντων, αποφεύγοντας παράλληλα οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις. 

Μετά από την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο Υπουργός δήλωσε τα εξής: 

«H ρευστότητα του εξωτερικού περιβάλλοντος καθιστά απαραίτητη τη διαφύλαξη της σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας μέσα από τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Τα λιμάνια αποτελούν ένα νευραλγικό τομέα της κυπριακής οικονομίας, για τον οποίο είναι επιπροσθέτως σημαντική η διατήρηση της ομαλότητας μέσω της αγαστής συνεργασίας όλων των πλευρών. 

Διαπιστώνω με ικανοποίηση την εκατέρωθεν θετική διάθεση για συνεργασία, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων προς την κατεύθυνση του δημοσίου συμφέροντος για την προστασία της εργατικής ειρήνης. 

Έχει συμφωνηθεί η εποικοδομητική συμμετοχή στον προγραμματισμένο διάλογο, που θα συνεχιστεί με τη συμβολή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να επιλυθούν οι διαφορές και να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, αποφεύγοντας οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις. 

Αισιοδοξώ ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα είναι θετικό και η συμβολή αυτής της εξέλιξης θα είναι αμοιβαία επωφελής για όλους.» 

(ΓΣ/NZ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα