Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-05-2024 16:44

Η βουλεύτρια κ. Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν συμμετείχε στον 3ο Διάλογο Κοινοβουλευτικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας του Γραφείου του ΟΗΕ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας

Η βουλεύτρια κ. Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, Ειδική Εισηγήτρια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ) για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, συμμετείχε σήμερα στον 3ο Διάλογο Κοινοβουλευτικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που διοργάνωσε το Γραφείο του ΟΗΕ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η τρομοκρατική απειλή κατά ευάλωτων στόχων και οι προκλήσεις σε ό,τι αφορά την προστασία θρησκευτικών χώρων, συμβόλων και αντικειμένων.

Σε παρέμβασή της, η κ. Σούπερμαν καταδίκασε κάθε είδους επιθέτική ενέργεια κατά χώρων λατρείας και υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης ενεργειών για την εξάλειψη των στερεοτύπων και της μισαλλοδοξίας, που αναπαράγουν τον κύκλο βίας. Η ειρήνη και η ασφάλεια, ανέφερε η κ. Σούπερμαν, είναι αδύνατο να επιτευχθούν, αν πρώτα δεν επιδιώξουμε την αλληλοκατανόηση, την ανεκτικότητα και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ όλων των διαφορετικών στοιχείων στις κοινωνίες και ανά τον κόσμο.

Η κ. Σούπερμαν σημείωσε ότι η ΚΣΜ, από την δημιουργία της, έχει θέσει ως βασικό της στόχο την οικοδόμηση της ειρήνης, μέσω της προώθησης της περιφερειακής συνέργειας και του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού  διάλογου. Προς τούτο, πρόσθεσε, η ΚΣΜ λειτουργεί ως πλατφόρμα διακοινοβουλευτκού διαλόγου και αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου.

Η κ. Σούπερμαν τόνισε ότι η ΚΣΜ παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών και ενστερνίζεται τις ανησυχίες του ΟΗΕ για την αύξηση των επιθέσεων κατά θρησκευτικών χώρων. Εξέφρασε δε την ετοιμότητα της ΚΣΜ να προωθήσει την εφαρμογή από τα Κοινοβούλια-Μέλη της των εξειδικευμένων “Θεματικών Οδηγών” για την προστασία ιδιαίτερα ευάλωτων στόχων από τρομοκρατικές επιθέσεις, που εκπόνησε το Γραφείο των ΗΕ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα