Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-05-2024 15:31

Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης για επιβολή Μειωμένου Συντελεστή ΦΠΑ στην Αγορά / Ανέγερση Κατοικίας και έκδοση πιστοποιητικού Μειωμένου Συντελεστή ΦΠΑ

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι από τις 27 Μαΐου 2024 η υποβολή της Υπεύθυνης Δήλωσης για Μειωμένο Συντελεστή ΦΠΑ. 5% στην αγορά / ανέγερση κατοικίας θα υποβάλλεται μόνο μέσω της Πύλης Φορολογουμένων Tax For All (TFA), από όπου θα μπορείτε να παραλάβετε και το σχετικό πιστοποιητικό Μειωμένου Συντελεστή ΦΠΑ όταν ολοκληρωθεί η εξέταση του αιτήματός σας.  

Για την υποβολή της Υπεύθυνης Δήλωσης απαιτείται να δημιουργήσετε Λογαριασμό στην Πύλη TFA και στη συνέχεια θα πρέπει:

Στην ιστοσελίδα TFA βρίσκονται αναρτημένοι Οδηγοί χρήσης όσον αφορά στην υποβολή της Υπεύθυνης Δήλωσης και την έκδοση πιστοποιητικού Μειωμένου Συντελεστή ΦΠΑ, καθώς και εργαλείο υπολογισμού του ΦΠΑ στην αγορά/ανέγερση κατοικίας, τους οποίους μπορείτε να συμβουλευτείτε.

Υπεύθυνες δηλώσεις, σε έντυπη μορφή, μπορούν να υποβάλλονται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία μόνο μέχρι τις 17/05/2024, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων στο TFA μέχρι τις 27/05/2024.

Μετά την ημερομηνία αυτή, οι Υπεύθυνες Δηλώσεις θα υποβάλλονται μόνο μέσω TFA και καμία Υπεύθυνη Δήλωση για επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην αγορά/ανέγερση κατοικίαςδεν θα γίνεται αποδεκτή σε έντυπη μορφή.

(ΝΓιαν/ΕΠ)