Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-02-2021 21:00

Υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test για όλους τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολικών μονάδων

Από τη μέχρι στιγμής διερεύνηση και ιχνηλάτηση των σημερινών θετικών περιστατικών COVID-19, εκ πρώτης όψεως προκύπτει ότι, πέρα από την ενδο-οικογενειακή μετάδοση του ιού, υπάρχει διασπορά σε σχολικές μονάδες, κυρίως από το προσωπικό, αλλά και τους μαθητές μέσω του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε όπως όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό σχολικών μονάδων υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test αντιγόνου, αρχής γενομένης από αύριο. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σχολείων μπορούν να διενεργήσουν το τεστ είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας είτε ιδιωτικά με ιδία έξοδα. Τονίζεται ότι το πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή τους στον χώρο εργασίας τους από την 1η Μαρτίου και θα πρέπει να παρουσιάζεται κατά τους ελέγχους που θα εντατικοποιηθούν από τη Δευτέρα.

Γίνεται, παράλληλα, αυστηρή σύσταση προς τους μαθητές όπως διενεργήσουν rapid test, με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Την ίδια ώρα, έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες περιστατικά ατόμων που, ενώ εκδηλώνουν συμπτώματα της νόσου, συνεχίζουν να προσέρχονται στην εργασία τους, με αποτέλεσμα, αφενός, να καθυστερεί η διάγνωσή τους και, αφετέρου, να υπάρχει διασπορά του ιού εντός των εργασιακών τους χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που αναπτύσσουν συμπτωματολογία του κορωνοϊού οφείλουν να αυτοπεριοριστούν και να επικοινωνήσουν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό, ο οποίος θα τους δώσει περαιτέρω ιατρική καθοδήγηση ή/και θα τους παραπέμψει για εργαστηριακή εξέταση στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

(ΜΚΥ)