Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-04-2021 13:48

Eργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, ανακοινώνει ότι, σήμερα Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα αρχίσουν οι εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού οι οποίες θα διαρκέσουν 15 μήνες, έναντι δαπάνης €1.185.000 + ΦΠΑ.  Το έργο θα εκτελεστεί εργολαβικά από την εταιρεία CYFIELD CONSTRUCTION LTD.

Οι εργασίες αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο / Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/Πυργά προς Λεμεσό.  Με την αναβάθμιση αυτή, ο ανισόπεδος κόμβος θα  εξυπηρετεί όλες τις κινήσεις με ασφάλεια.  Στο πλαίσιο του έργου θα εγκατασταθεί και μοντέρνος ηλεκτροφωτισμός με πρόσθετη δαπάνη ύψους €300.000 περίπου, ο οποίος θα αναβαθμίσει περεταίρω τις συνθήκες οδικής ασφάλειας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

 

(AT)