Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-11-2021 13:03

Γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισινού για αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρία λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις: Εγκρίθηκε η εκμίσθωση κρατικής γης στην Κυβέρνηση του Βατικανού για ανέγερση Πρεσβείαςστη Λευκωσία. Το τεμάχιο βρίσκεται στην Αγλαντζιά. Η Κυβέρνηση του Βατικανού θα προβεί στην ανέγερση του οικοδομήματος μέσα σε περίοδο πέντε (5) χρόνων από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής Σύμβασης Μίσθωσης, αφού εξασφαλίσει προηγουμένως, όλες τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες Αρχές.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την καταβολή ενισχύσεων ύψους 50 χιλιάδων Ευρώ, μέσω του Αναθεωρημένου Εθνικού Πλαισίου για ζημιές που προκάλεσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες σε γεωργικές καλλιέργειες κατά το 2020.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί των Προσωρινών Αναστολών Επιχειρήσεων της Τουριστικής Βιομηχανίας, Νόμος του 2021». Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η παροχή προσωρινών εξουσιών στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έτσι ώστε να τροποποιεί το Σχέδιο Χειμερινών Αναστολών για επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην Τουριστική Βιομηχανία που αποσκοπούν στην καλύτερη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Επιπλέον, εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων για τους εργαζομένους στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Σκοπός του Ειδικού Σχεδίου Κατάρτισης, το οποίο θα διεξάγεται ενδοεπιχειρησιακά από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, είναι η κατάρτιση των εν λόγω εργαζομένων για απόκτηση πρόσθετων δεξιοτήτων.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τους εξής διορισμούς:

  • Εθνική Επιτροπή για τον Καρκίνο: Δρ. Παύλος Δράκος, Πρόεδρος και Μέλη Δρ. Νίκος Κατωδρύτης Δρ. Mιχάλης Καϊλίδης, Δρ. Σίμος Μαλάς, Δρ. Δημήτρης Παπάμιχαηλ, Δρ. Γιόλα Μάρκου, Δρ. Κυριάκος Κυριάκου, Αντώνης Αντωνίου και Αντώνης Τρύφωνος, για πενταετή θητεία.
  • Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΦΑ: Πρόεδρος Νίκος Καστελλανής, Αντιπρόεδρος Νικόλας Σιακόλας και Μέλη Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Ανδρούλα Πήττα, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Μάριος Βαλιαντής, Χριστιάνα Βασιλείου Μήλιου, Θεοδόσης Τσιόλας και Μάριος Παναγίδης.
  • Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου: Ανανέωση της θητείας της Άννας Ζαβού Χριστοφόρου για ακόμη έξι έτη από τις 7/12/2021 έως τις 6/12/2027.

 

(ΡΜ/ΜΒ/ΣΧ)