Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-07-2022 11:03

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην εκδήλωση για τα 20χρονα της ΝΕΠΟΜΑΚ, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς, στη Λεμεσό

Βλέποντάς σας, και διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά την τιμή, την αγάπη και την υπερηφάνεια με την οποία περικλείετε στην καρδιά σας την Κύπρο μας, δεν μπορώ παρά με συγκίνηση να σας πω πρώτα ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό που είστε:

Νέοι που, πέρα από τις οικογενειακές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, συναισθάνεστε μαζί το χρέος της προσφοράς προς την ιδιαίτερη πατρίδα, νέοι που έχετε πολύ ψηλά όσα σημαίνουν η κοινή εθνική συνείδηση, η κοινή ιστορία, οι παραδόσεις και οι αξίες μας. Νέοι, ακόμα, που έχετε ως στόχο, με την εμπλοκή σας στη ΝΕΠΟΜΑΚ να συνδιαμορφώσετε μια πιο ισχυρή εικόνα για τις δυνατότητες της διασποράς μας και να διαδραματίσετε δυναμικό ρόλο σε όλα τα θέματα που αφορούν τον ελληνισμό στο σύνολο του.

Η έμφαση που δίδουμε σε εσάς στους νέους της Διασποράς μας είναι ιδιαίτερη καθώς πρόκειται για το μέλλον της Διασποράς μας.

Είστε η αυριανή ηγεσία των όπου γης αποδήμων μας. Είστε εσείς που με τις επιτυχίες σας, ατομικά και συλλογικά, θα αποτελέσετε ως καινούργιοι ηγέτες πηγή έμπνευσης για όλους μας, πηγή δύναμης και αξιοπιστίας, για να μπορέσουν οι νέες γενιές που έρχονται να αποκτήσουν αυτό που όλοι θέλουμε και δικαιούνται:

Μια Κύπρο με πολύ καλύτερη προοπτική και μέλλον, ελεύθερη και ασφαλή, που να υπερβαίνει κάθε δοκιμασία που της θέτουν οι εποχές και μαζί με όλο τον Ελληνισμό να μπορεί να χαράσσει με πίστη και αισιοδοξία το μέλλον της.

Από πλευράς μας, στεκόμαστε, και θα στεκόμαστε πάντα, αρωγοί στις οργανωμένες δράσεις και στις καινοτόμες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες σας. Και αυτό με τα ειδικά προγράμματα μας που αφορούν τους νεότερους των αποδήμων μας, τόσο για την ενθάρρυνση της ανάμειξής τους στα παροικιακά δρώμενα των τόπων διαμονής τους, όσο και με τα προγράμματα της πιο συχνής επαφής και γνωριμίας τους με την Κύπρο, με έμφαση στη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Σας ευχαριστούμε για όλα αυτά. Και σας ευγνωμονούμε. Έχουμε πίστη σε σας και προσβλέπουμε στις δυνατότητες σας. Είμαστε περήφανοι για σας, τη νέα γενιά των Αποδήμων μας.

Ήδη συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της ΝΕΠΟΜΑΚ. Είκοσι χρόνια προσφοράς και συνεργασίας με τις άλλες ομογενειακές οργανώσεις, προσφοράς προς την πατρίδα και στήριξης στις προσπάθειες αντιμετώπισης των κινδύνων και των απειλών που στρέφονται εναντίον της από μια αναθεωρητική και πιο επικίνδυνη τώρα Τουρκία.

Είμαστε όμως αποφασισμένοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και τις νέες προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας. Μαζί με όλο τον Ελληνισμό και στηριζόμενοι στο διεθνές δίκαιο, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και ανεξάρτητα από συμφέροντα.

Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και τη δέσμευσή του για συνεχή στήριξη στη νέα γενιά της Διασποράς μας και γενικότερα σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ευχαριστίες στον Πρόεδρο της ΝΕΠΟΜΑΚ κ. Χρίστο Τούτον και τα μέλη της, σε όλους τους προηγούμενους Προέδρους, κ. Μένοικο Κούβαρο, κ. Χρίστο Καραολή και κα Αντωνία Σαββίδης, αλλά και σε όλους όσοι υπηρέτησαν τη ΝΕΠΟΜΑΚ από διάφορες θέσεις.

Εύχομαι ευόδωση όλων των στόχων του συνεδρίου. Μια νέα 20ετία ακόμη πιο δυναμικής και πολύτιμης προσφοράς. Να είστε όλοι καλά


(ΡΜ/ΜΒ/ΙΚ)