Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-08-2022 11:35

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Ρυθμίσεις τροχαίας κίνησης λόγω εκτέλεσης εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

Το Γραφείο Μηχανικού Έργου του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση ΑΙ, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού που διεξάγεται σε 4 λωρίδες κυκλοφορίας στην ανατολική πλευρά θα μετατοπιστεί στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου.

Η τροχαία κίνηση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου από Λεμεσό προς Λευκωσία και αντίστροφα, θα διεξάγεται σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας αντί σε 3 σε μήκος 2χλμ. περίπου στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου.  Η τροχαία κίνηση από την έξοδο της βιομηχανικής περιοχής Ιδαλίου προς τον παρακαμπτήριο Τσερίου θα είναι απρόσκοπτη, ενώ η τροχαία κίνηση από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία μέσω του αυτοκινητόδρομου δεν θα διεξάγεται. Η κυκλοφορία από παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της JCC.

Η τροχαία κίνηση από τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λεμεσό προς τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου θα διεξάγεται μέσω της νέας εξόδου που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του Έργου του Περιμετρικού, ενώ η κυκλοφορία από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λεμεσό θα είναι απρόσκοπτη.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου από Λευκωσία προς Λεμεσό και αντίστροφα θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας. Η τροχαία κίνηση από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία και από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λεμεσό δεν θα διεξάγεται τις συγκεκριμένες ώρες. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή πλησίον της JCC. Η τροχαία κίνηση από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λεμεσό θα διεξάγεται από την είσοδο του Κοτσιάτη.

Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διευθέτηση θα διαρκέσει για περίοδο 5 μηνών περίπου.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες, μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy, στην οποία δίνεται χαρτογραφικά απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης τους.

2. Eργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος στην Αγλαντζιά

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από τη Δευτέρα 29/8/2022 μέχρι και την Πέμπτη 1/9/2022, από τις 8:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Αθαλάσσας στην Αγλαντζιά (από τη συμβολή με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Λεωφόρου Κυρηνείας) και στο δρόμο Αγλαντζιάς - Γερίου παρά το πάρκο Αθαλάσσας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, τμήματα των επηρεαζόμενων δρόμων θα είναι κλειστά σε μήκος 1000μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα γίνεται διαμέσου παρακείμενων παρόδων.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΕΠ/ΣΧ)