Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-12-2022 15:02

Χαιρετισμός του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας στην εκδήλωση απονομής του πρώτου βραβείου του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας

Επιτρέψτε μου να αρχίσω λέγοντας πως η σημερινή τελετή, πέραν από το αυτόδηλο του σκοπού που εξυπηρετεί, αποτελεί αντικατοπτρισμό για το πώς έμπρακτα, με υποδειγματικό συντονισμό, εργασία, συνεργασία και εντός τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων, μπορούν άμεσα να εξευρεθούν λύσεις και να δρομολογηθούν αυτής της έκτασης  μεγαλεπήβολα έργα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Οπόταν, πριν από οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να αποδώσω τα εύσημα σε όλους τους λειτουργούς του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Τμήματος Δημοσίων Έργων, καθώς και του Υπουργείου Οικονομικών και των άλλων αρμόδιων κρατικών Υπηρεσιών, που σε στενή συνεργασία με την Πρώτη Διοικητική Λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας δρα Νίκη Πασχαλίδου και τους λειτουργούς της Διοίκησης της Νομικής Υπηρεσίας, τους οποίους επίσης θερμά ευχαριστώ, εργάστηκαν ώστε να υπερπηδηθούν προβλήματα και με υποδειγματικό συντονισμό να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας, να «μεταφραστούν» σε προδιαγραφές, να προκηρυχθεί ο ανοικτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και την παρούσα στιγμή, να βρισκόμαστε χρονικά λίγο πριν από την έναρξη κατασκευής του νέου, ιδιόκτητου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2023. 

Ομοίως, πολλές ευχαριστίες θέλω να απευθύνω και προς τον φίλο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο, του οποίου η αμέριστη στήριξη και βοήθεια ήταν καταλυτική ώστε να βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο που είμαστε. Φίλε Γιάννη, σε ευχαριστώ που ενστερνιζόμενος τις προσπάθειές μας για μεταρρύθμιση της Νομικής Υπηρεσίας συνέδραμες ώστε απρόσκοπτα να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική τροχιά που μαζί με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ξεκινήσαμε για την Υπηρεσία μας, η οποία σαφώς «περνά» και μέσα από την ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών μας. Διότι σήμερα η εικόνα που παρουσιάζουν οι υποδομές της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας συντίθεται από σοβαρές στεγαστικές αδυναμίες, δηλαδή, από κτήρια πεπαλαιωμένα που χρήζουν συνεχούς και κοστοβόρας συντήρησης και επιδιόρθωσης, με επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της ασφαλείας των εγκαταστάσεων, και με διασκορπισμό των λειτουργών, των Τομέων και των Αρχείων σε ξεχωριστά κτήρια. Δυσλειτουργίες που αποτελούν σοβαρή τροχοπέδη στην ομαλότερη, αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη εργασιακή λειτουργία που επιδιώκουμε να έχει η Υπηρεσία μας. Συνακόλουθα, η ωφελιμότητα από την ανέγερση του νέου κτηρίου είναι πολλαπλή αφού, πέραν από το πολύ σοβαρό για εμάς ζήτημα που επιλύεται από τον τερματισμό του διασκορπισμού του προσωπικού, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών λόγω εφαρμογής οικονομιών κλίμακας, βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού και διασφαλίζεται η συνεχής ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, ώστε, σε συνάρτηση με σωρεία άλλων μεταρρυθμιστικών ενεργειών που τα τελευταία δύο χρόνια εισάγουμε, να μπορούν να τύχουν αποτελεσματικότερης διαχείρισης βασικές προκλήσεις που πηγάζουν, μεταξύ άλλων, από τον τεράστιο όγκο εργασίας που η Υπηρεσία μας καλείται καθημερινά να διεκπεραιώσει.

Συνεπώς, δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι για όλους εμάς στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας η σημερινή ημέρα έχει τη δική της σημασιολογία και λέγοντας τούτο, συγχαίρω το αρχιτεκτονικό γραφείο EP Architects Ελένη Παττίχη και Taulant Tozaj για την αρχιτεκτονική πρόταση, η οποία κερδίζοντας το πρώτο βραβείο, έχει επιλεγεί για ανέγερση του νέου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας. Ομοίως συγχαίρω και το αρχιτεκτονικό γραφείο Athos Dikaios and Associates Architects, προς το οποίο απονέμεται το δεύτερο βραβείο.

Ευχαριστώντας ξανά θερμά όλους που από κοινού και αγαστά εργάζεστε προς υλοποίηση του αναπτυξιακού αυτού έργου, ολοκληρώνω λέγοντας πως η πρόθεση και η προσπάθειά μας στη Νομική Υπηρεσία είναι όπως στο άμεσο μέλλον μετεξελίξουμε την Υπηρεσία μας σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο οργανισμό. Είμαι ευτυχής που η εκτελεστική εξουσία «συμμερίστηκε» την αναγκαιότητα κάλυψης των στεγαστικών αναγκών μας και συμπλέει μαζί μας.

Σας ευχαριστώ.

(MΛ)