Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-01-2023 15:26

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής συναντήθηκε με τον Αυστριακό ομόλογό του στη Βιέννη

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στη Βιέννη με τον ομόλογό του της Αυστρίας κ. Gerhard Karner. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δυο υπουργοί προέβησαν σε μια ανασκόπηση της σημερινής κατάστασης στο μεταναστευτικό αφού οι δυο χώρες βρίσκονται στην κορυφή μεταξύ των κρατών μελών της Ευρώπης, στην υποδοχή αιτητών ασύλου, ενώ συμφώνησαν σε μια σειρά θεμάτων και πρωτοβουλιών.

Μετά τη συνάντηση των δυο Υπουργών, ο κ. Νουρής δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είχα σήμερα συνάντηση από κοινού με την πρέσβη και αντιπροσωπεία μας, με τον Αυστριακό Υπουργό Εσωτερικών.

Συζητήσαμε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενόψει του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Μεταξύ αυτών καλύψαμε τα θέματα που εγείρονται και παραμένουν σε εκκρεμότητα από το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση.

Όμως, επισημάναμε την αναγκαιότητα να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα θέματα συνεργασίας με τρίτες χώρες, επιστροφών και εθελούσιας μετεγκατάστασης, για τα οποία έχουμε την πρόθεση να ετοιμάσουμε και να καταθέσουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόσθετα, ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα στο οποίο έχουμε συμφωνήσει είναι ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών,  της  Κύπρου και της Αυστρίας, στο θέμα της διαλειτουργικότητας των συστημάτων ασφαλείας για τα εξωτερικά σύνορα και τις θεωρήσεις εισόδου, κάτι το οποίο θα δρομολογηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

(ΜΧ/ΣΧ)