Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-04-2023 19:16

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου μετά το πέρας της Συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Tο Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του Συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση των κριτηρίων που αφορούν στην ταχεία διαδικασία χορήγησης Άδειας Μετανάστευσης σε υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν στην Κύπρο, κατ΄εφαρμογή των προνοιών του Κανονισμού 6 (2) των περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Κανονισμών.

Η απόφαση για αναθεώρηση της υφιστάμενης πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, που στόχευε στην τόνωση της αγοράς των ακινήτων, αλλά και ευρύτερα της οικονομίας, λήφθηκε λόγω του ότι έχει διαφανεί πως ορισμένες πρόνοιες χρήζουν επαναξιολόγησης.

Για τη θωράκιση της διαδικασίας και απάλειψη αδυναμιών που παρατηρήθηκαν, στην απόφαση του Υπουργικού σήμερα, καθορίζονται διαφοροποιημένα επενδυτικά και ποιοτικά κριτήρια, με πιο αυστηρές παραμέτρους σε ό,τι αφορά στους απαιτούμενους ελέγχους για χορήγηση άδειας μετανάστευσης, ενώ καθορίζονται μηχανισμοί ελέγχου και επαληθεύσεων.  

Συγκεκριμένα, ο αιτητής θα υποχρεούται, μεταξύ άλλων, να προσκομίζει σε ετήσια βάση, στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να διατηρεί την αρχική επένδυση και το απαιτούμενο εισόδημα που έχει καθοριστεί για τον ίδιο και την οικογένειά του.  

Σε περιπτώσεις που ο κάτοχος της άδειας μετανάστευσης αποτύχει να προσκομίζει παραστατικά που απαιτούνται, θα ακυρώνεται η άδεια μετανάστευσης του ιδίου και της οικογένειάς του.

 (ΕΦυς)