Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-06-2023 09:35

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εκτέλεση εργασιών στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας

1. Κλειστό τμήμα της οδού Θεοδόση Πιερίδη στο Τσέρι

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 21 Ιουνίου 2023 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2023, στα πλαίσια του Έργου “Δρόμος εντός Τσερίου”,θα εφαρμοστεί η πέμπτη φάση των εργασιών και θα κλείσει τμήμα της οδού Θεοδόση Πιερίδη από τη συμβολή της με την οδό Πρωτομαγιάς μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μιχαήλ Καραολή.

Κατά την πιο πάνω φάση, η τροχαία κίνηση με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Μαρκί και αντίστροφα, θα διοχετεύεται στις οδούς Σαλαμίνος, Φιλίας, Αμαθούντος και Αναλυόντα.  Επιπλέον, από Λευκωσία προς Χαλεπιανές και αντίστροφα, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Σαλαμίνος, Ανεξαρτησίας και Τεύκρου Ανθία.

Για τις πιο πάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν οι κατάλληλες προσωρινές σημάνσεις, τις οποίες οι οδηγοί ενδείκνυται να ακολουθούν.

2. Εργασίες συντήρησης και ποτίσματος του πρασίνου κεντρικών νησίδων σε αυτοκινητόδρομους Λευκωσίας - Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα  Δημοσίων  Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 26 Ιουνίου 2023 μέχρι 20 Ιουλίου 2023, καθημερινά εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακων,στους ακόλουθους αυτοκινητόδρομους της Επαρχίας Λάρνακας θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης και ποτίσματος του πρασίνου των κεντρικών νησίδων, από το Τμήμα Δασών:

(α)     Την περίοδο 26 Ιουνίου 2023 μέχρι 20 Ιουλίου 2023, μεταξύ των ωρών 08:30 μέχρι 17:00, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας μέχρι Κοφίνου, με αρχή 400 μέτραπριναπό τον κυκλικό κόμβο «Καλού Χωριού» και τέλος την περιοχή Κοφίνου, και 

(β)     Την περίοδο 3 Ιουλίου 2023 μέχρι 13 Ιουλίου 2023, μεταξύ των ωρών 08:30 με 17:00, στους αυτοκινητόδρομους Λάρνακας μέχρι Λευκωσίας και Λάρνακας μέχρι Αγ. Νάπας, από το αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό Κόμβο «Ριζοελιάς» και ακολούθως, μέχρι την περιοχή Κόσιης.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρική νησίδας και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 1500μ. περίπου, κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

 3. Εργασίες αντικατάστασης δικτύου υδροδότησης στο δρόμο Ανθούπολης - Παλαιχωρίου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 και ώρα 23:00 μέχρι και το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023 και ώρα 08:00, θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης δικτύου υδροδότησης στο δρόμο Ανθούπολης - Παλαιχωρίου, από τη συμβολή με την οδό Ορθοδοξίας μέχρι την έξοδο προς τον Συνοικισμό Ανθούπολης.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, το τμήμα του επηρεαζόμενου δρόμου θα είναι κλειστό και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων παρόδων.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΑΦ/ΣΧ)