Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2023 11:58

Χαιρετισμός της Υπουργού Υγείας Δρος Πόπης Κανάρη στην Επιστημονική Ημερίδα της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λευκωσίας

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που απευθύνω χαιρετισμό στην Ιατρική Ημερίδα Καρδιακών Αρρυθμιών, την οποία διοργανώνουν η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου.

Η συνεργασία της Καρδιολογικής Κλινικής με αξιόλογους ιατρούς από το εξωτερικό κατέδειξε επανειλημμένα την βαρυσήμαντη αξία της συλλογικής προσπάθειας στον χώρο της υγείας και δη στο χώρο της Καρδιολογίας. Μια συνεργασία καθοριστική στον αγώνα για αντιμετώπιση δύσκολων καρδιολογικών προβλημάτων με καινοτόμες θεραπείες.

Οι καρδιακές αρρυθμίες αποτελούν ένα από τα δυσκολότερα θέματα στην καρδιολογία. Η επιστημονική πρόοδος και η εμφάνιση νέων τεχνικών και συσκευών καθιστούν την αρρυθμιολογία ένα από τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα κομμάτια της καρδιολογίας.

Η θεματολογία της σημερινής Ημερίδας είναι πραγματικά αξιόλογη. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα που αφορούν τη συνηθέστερη καρδιακή αρρυθμία, την κολπική μαρμαρυγή, θέματα τα οποία σχετίζονται με εμφυτεύσιμες καρδιακές συσκευές, νεότερες συσκευές και γενικά θέματα αρρυθμιολογίας.

Ημερίδες όπως τη σημερινή αποτελούν αναντίλεκτα μια αναγκαιότητα. Η σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στις νέες αυτές τεχνικές και θεραπείες αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο εργαλείο στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Με τα συνεχή άλματα της επιστήμης θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τα ουσιαστικά οφέλη της καρδιολογικής επιστήμης σε κάθε ασθενή.

Ως φορέας χάραξης πολιτικής είναι καθήκον μας ως Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσουμε για τη μεταφορά γνώσης και εμπειριών στους επαγγελματίες υγείας και δη στο ιατρικό μας ικανό δυναμικό. Καθήκον μας επίσης είναι η προώθηση νομοθεσιών και στρατηγικών, η διασφάλιση της ποιότητας των νοσηλευτηρίων και η παροχή απρόσκοπτης στήριξης στους επαγγελματίες υγείας στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φίλους καρδιολόγους, τόσο για τη συμμετοχή τους στην Ημερίδα όσο και για το ψηλό αίσθημα ευθυνών που φέρουν απέναντι στους ασθενείς τους, απέναντι στις εθνικές υπηρεσίες υγείας, κρατώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας, της ενημέρωσης και της συναδελφικής σύμπνοιας.

Καλωσορίζω τους εκλεκτούς εισηγητές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν εργαστεί με ζήλο για την επιτυχία της Ημερίδας, μεταφέροντας μας αισιόδοξες καινοτόμες προσεγγίσεις.

Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας, επιτρέψετέ μου να συγχαρώ για μια ακόμη φορά τους διοργανωτές της Ημερίδας και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες της. Είμαι σίγουρη ότι πέραν των επιστημονικών ενημερώσεων, η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει μέσο αλληλογνωριμίας, ανάπτυξης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Κυπρίων και φιλοξενούμενων επαγγελματιών υγείας με τα συνεπακόλουθα θετικά αποτελέσματα.

Σας διαβεβαιώνω ότι στη μάχη για την αντιμετώπιση των καρδιακών αρρυθμιών και γενικότερα των καρδιοπαθειών έχετε πρωτοστάτη και σύμμαχο το Υπουργείο Υγείας.

Σας ευχαριστώ.

 

(ΜΒ)