Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-09-2023 08:21

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» για τη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Αθανασίου

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» ημερομηνίας 16.9.2023 και με τίτλο «το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) ξεγέλασε τους εργαζόμενους και εργοδότες στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Αθανασίου», το ΥΕΕΒ διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό για άρνηση του ΥΕΕΒ να παραχωρήσει επιπρόσθετο χώρο για επέκταση υφιστάμενου παιδοκομικού σταθμού εντός της Βιομηχανικής Περιοχής, επισημαίνεται ότι Λειτουργοί του Υπουργείου επισκέφθηκαν, μετά από δική τους πρωτοβουλία, τον παιδοκομικό σταθμό στις 15.9.2023 και προέτρεψαν Λειτουργούς του Δήμου που τους συνόδεψαν όπως υποβάλουν επίσημα αίτημα για παραχώρηση επιπρόσθετου χώρου σε περίπτωση που το επιθυμούν, καθώς και για την εξαίρεση του Δήμου από την καταβολή ενοικίου για τη χρήση του χώρου.

Υπογραμμίζεται δε ότι ο χώρος στον οποίο έχει ανεγερθεί πρόσφατα ο παιδοκομικός σταθμός είναι εντός της εν λόγω Βιομηχανικής Περιοχής και έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Αγίου Αθανασίου από το ΥΕΕΒ.

Επιπρόσθετα, στο δημοσίευμα γίνεται λανθασμένη αναφορά ότι το Υπουργείο απάντησε με ανάκληση της προσφοράς του χώρου, παρόλο που είχαν γίνει κάποιοι σχεδιασμοί εκ μέρους του Συνδέσμου και υποβλήθηκε σχετική μελέτη. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, επισημαίνεται ότι είχαν υποβληθεί αρχιτεκτονικά σχέδια εκ μέρους του Συνδέσμου, των οποίων, όπως επεξηγήθηκε στον Πρόεδρό του σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 7.4.2022 με την τέως Υπουργό ΕΕΒ και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, δεν ήταν εφικτή η προώθηση για εξασφάλιση άδειας οικοδομής, καθότι η ανάπτυξη αφορούσε στη δημιουργία μικρού εμπορικού κέντρου, κάτι το οποίο δεν συνάδει με την προσφορά εκμίσθωσης του υπό αναφορά χώρου καθώς και με τις πρόνοιες του Κανονισμού που διέπει τη λειτουργία των Βιομηχανικών Περιοχών. Σχετική επιστολή ημερομηνίας 7.6.2022 διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου, μέσω της οποίας ζητήθηκε ο επανασχεδιασμός της ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, με επιστολή του ημερομηνίας 14.7.2022, ενημέρωσε το Υπουργείο ότι θα υποβάλει αναθεωρημένο προσχέδιο της προτεινόμενης ανάπτυξης. Ένα χρόνο μετά, και εφόσον δεν είχε υποβληθεί οτιδήποτε εκ μέρους τους, το Υπουργείο, με επιστολή του ημερομηνίας 25.7.2023, έχει προβεί στην ανάκληση του χώρου, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους πως με βάση τη νέα πρακτική θα μπορεί να τους παραχωρηθεί, εφόσον το επιθυμούν, έκταση γύρω στα 3.000 τ.μ. για κοινωφελείς σκοπούς.

Ως εκ τούτου, τα όσα σημειώνονται στο υπό αναφορά δημοσίευμα αποτελούν παραποίηση και διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων.

 

(ΜΒ/ΕΧΡ)