Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-09-2023 16:34

Η Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Χημείο του Κράτους

Τέλος του έτους 2028, αρχές του 2029, αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το νέο κτήριο στο οποίο θα στεγαστεί το Γενικό Χημείο του Κράτους δήλωσε, σήμερα, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη μετά το πέρας της επίσκεψής της, στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Η κα Υπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει ήδη η κτιριολογική μελέτη και ο σχεδιασμός και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τέλος του έτους 2023. Το κεντρικό κτήριο στο οποίο στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες του Γενικού Χημείου έχει κτιστεί το 1970, είπε η Δρ Κανάρη, και πρόσθεσε ότι το νέο κτήριο θα βρίσκεται κοντά στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, στην Αθαλάσσα.

Αναφερόμενη στο πολυδιάστατο έργο του Γενικού Χημείου του Κράτους η Δρ Κανάρη είπε ότι το χημείο συμβάλλει σημαντικά σε θέματα πρόληψης, κάτι που έχει ως «πυλώνα» του το Υπουργείο Υγείας. Όπως σημείωσε η Υπουργός Υγείας, στα 20 εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους ελέγχονται, μεταξύ άλλων, δείγματα που αφορούν τη διατροφική αλυσίδα, την ασφάλεια των φαρμάκων και των καλλυντικών, την ασφάλεια των παιδικών παιγνιδιών, κτλ. Η Δρ Κανάρη υπέδειξε ότι τα εργαστήρια του Κρατικού Χημείου πολλές φορές λαμβάνουν βραβεία για την αποτελεσματικότητά τους, ενώ «το Γενικό Χημείο του Κράτους ήταν το πρώτο Τμήμα του Κράτους το οποίο είχε διαπιστευθεί».

Αναφερόμενη σε πρόσφατη ευρωπαϊκή Οδηγία η οποία αφορά τον έλεγχο της ποιότητας του νερού και στον ρόλο του Γενικού Χημείου του Κράτους, η Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το Κρατικό Χημείο παρακολουθεί και διενεργεί ελέγχους ακόμα πιο συχνά τόσο στο πόσιμο νερό της βρύσης, όσο και στα εμφιαλωμένα νερά, στα βυτιοφόρα νερού και στα φράγματα. «Η ποιότητα του νερού μας είναι άριστη και πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι και το νερό και τα τρόφιμά μας περνούν από το μικροσκόπιο του Γενικού Χημείου του Κράτους», σημείωσε η Δρ Κανάρη.  «Ο πολίτης πρέπει να έχει εμπιστοσύνη σε ένα τμήμα το οποίο μας βγάζει ασπροπρόσωπους και σε τοπικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε η Υπουργός Υγείας.

Η  κα Υπουργός συνεχάρη τη Διευθύντρια του Γενικού Χημείου του Κράτους κα Ρεβέκκα Κοκκινόφτα και το προσωπικό του Κρατικού Χημείου για τον επαγγελματισμό τους.

(ΣΧ)